Varför parterapi med KBT?

Man kan få hjälp på olika sätt inom parterapi, och där används många gånger KBT som metod. Men varför kan det vara bra att välja just en parterapi där man använder KBT?

Terapi klinikerna har mottagningar med KBT terapi i parterapi Stockholm, samt parterapi Göteborg där man bland annat ger denna typ av parterapi. En stor anledning är att terapiformen kan användas med snabba resultat. Man behöver nödvändigtvis inte använda så mycket information om barndom etc för att försöka hitta en snabb första hjälpen insats när man söker hjälp efter en otrohetsaffär exempelvis. Då är det många gånger hjälp att först vad som hänt, att söka efter vägar för att ta sig framåt och då få hjälp med det.

En annan stor fördel är att man efter en första insats kan backa tillbaka lite för att söka efter kompletterande information. Det är faktiskt nödvändigt för att veta hur en person kan tänkas uppleva och agera i olika situationer. Det kan exempelvis handla om en person har en benägenhet att vilja fly undan problem.

Kommentera